kransvik logo
MENY 

Om oss

Kysten – havet – fisken - folket

Navnet Kransvik kommer fra stedet Kransvik på Sandhornøy. Kransvik er lokalisert i Vågan kommune i Lofoten, nærmere bestemt Svolvær.

Kransvik Kystfiske AS er hovedvirksomheten, og denne har fem datterselskap:

Kransvik AS driver med kystfiske og har båtene M/S Knut Olav og M/S Skomværhav. Begge har rettigheter til å fiske hvit fisk og Pelagisk.

Straumberg Drift AS har ringnotbåten M/S Straumberg som fisker primært etter pelagiske arter, men også sei og stavsild.

Gerd Julie AS har båten M/S Gerd Julie som et kystfartøy med rettigheter både til å fiske hvitfisk og pelagisk.

Notbøteriet AS er et bøteri som ligger i Havøysund – midt i matfatet ved kysten av vest-Finnmark. Bøteriet tar på seg små reparasjonsarbeid for fiskeflåten.

Kransvik Eiendom AS drifter næringslokalene i konsernet.

Historien til Kransvik

1994

Partsrederiet Gunnar Vik AS opprettes

Båt: Gunnar Vik

1997

Kransvik AS opprettes

Noen av båtene: Bernt Oskar, Kransvik JR, Knut Olav.

Kransvik AS har bygd to båter ved navn Bernt Oskar. Navnet stammer fra bestefedrene til Tor-Gunnar og Kristian. Begge disse båtene er solgt, og en tredje Bernt Oskar er under bygging. Vi har og bygd båten Knut Olav som nå er flaggskipet i vårt konsern. Knut Olav er også et kjært familienavn.

2021

Straumberg Drift AS opprettes

Båt: Straumberg

MS Straumberg ble kjøpt fra Leirfjorden på Helgeland. Beholdt navnet og mannskapet. Straumberg er konsernets eneste ringnotfartøy.

2023

Gerd Julie AS opprettes

Båt: Gerd Julie

MS Gerd Julie er siste ervervelse i vår familie. Båten er kjøpt fra Bodø og hadde tidligere navnet Støttfjord. Gerd Julie var navnet til en kjær bestemor og vi er stolte av at det kan leve videre på en flott og ny dame i familien.